Uansett om du skal søke jobb eller oppdatere CV-en din, så vil et godt skriftlig språk være viktig for at den skal fremstå profesjonell. Imidlertid er det ikke alle som føler de får et godt grep på den skriftlige norsken selv om man kanskje snakker flytende norsk. Norsk er riktignok et germansk språk, noe som betyr at det er en del regler som kanskje ikke alltid virker naturlig. 

Da kan det være lurt å ta i bruk en språkapp for å trene på nettopp dette. Her har det dukket opp en rekke ulike applikasjoner som kan gjøre dette enklere, og det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. Nedenfor kan du se noen enkle grep du kan ta for å få bedre norsk med en språkapp.

3 måter en språkapp kan styrke norsken din

De fleste av oss bærer rundt på en smarttelefon, noe som betyr at man har tilgang til millioner av applikasjoner fra hele verden. Her vil du også finne utallige applikasjoner som tar for seg ulike språk, inkludert norsk. Spørsmålet er derfor hvordan kan en språkapp gjøre norsken min bedre? Det har vi selvfølgelig svaret på. 

Få på plass det grunnleggende 

En grunn til at mange opplever norsk som et vanskelig språk er knyttet til manglende kunnskaper om hvordan språket er bygget opp. Dette kan en språkapp bistå deg med ved at du får opplæring tilrettelagt nybegynnere. Du vil derfor lære hvordan verb, substantiver og andre elementer av språket henger sammen på en – ikke alltid naturlig måte. Slik er de fleste språk, men ved å visualisere det i en applikasjon kan du lettere se hvordan dette er lagt opp på norsk. 

Bruk de små stundene

Det er ikke alltid man har tid til å sette seg ned å lese i en hektisk hverdag, og de aller fleste av oss har ikke muligheten til å delta på kurs. Da er det viktig å bruke den tiden man har tilgjengelig mellom avtaler, på toget, bussen eller andre stunder gjennom dagen. Selv på toalettet kan man lure inn 5 minutter med språklæring dersom man har en applikasjon lett tilgjengelig. Mange opplever faktisk at applikasjoner og gamification gjør det langt enklere å suge til seg ny kunnskap om språk. 

Lær språk på dine vilkår

Mange applikasjoner tilbyr alle mulige språk, noe som også betyr at du kan lære seg norsk på egne vilkår. Ikke bli overrasket dersom du finner en applikasjon som lar deg lære norsk ved hjelp av morsmålet ditt fremfor engelsk. Dette kan være en enklere måte å se oppbyggingen av språket og dermed også forstå sammenhengen til språkstammen. 

Oppsummert

Tradisjonell språklæring har for lengst blitt parkert av språkapper, og i denne artikkelen har vi sett litt nærmere på hvordan disse kan forbedre norsken din. Dette vil være viktig uansett om du skal søke jobb, skrive ny CV eller skrive et introduksjonsbrev til en potensiell stilling. Norge er et land hvor skriftlig språk legges merke til, så det er viktig å få dette på plass raskt og effektivt.